Slide 2
Slide 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Bewuste keuzes maken is een vaardigheid. Het feit is namelijk dat we veel van onze dagelijkse beslissingen op de automatische piloot, onbewust, nemen. Niet zo handig als je gezondere keuzes wilt maken. 
Lees verder…

Heb jij tijdens stressvolle periodes ook meer zin in eten? En dan niet in een appel, maar in ongezonde snacks? Dan ben je in goed gezelschap: ongeveer 60% van de mensen is een emotionele eter.
Lees verder…

Heel vaak als ik mensen vraag wat hun opties zijn als het afvallen even niet gaat zoals ze willen en ze terugvallen in oude gewoontes, krijg ik dit soort oplossingen te horen;
‘Ik moet gewoon weer een plan maken en me eraan houden’, 
Lees verder…

Iedereen heeft wel eens dagen waarop die meer eet dan normaal. Een gebrek aan zelfbeheersing?
Of misschien is je slaapkwaliteit de boosdoener.
Wanneer je wil afvallen, is slaap meestal niet het eerste waar je aan denkt.
Lees verder…

Moet je als je wilt afvallen meer eiwitten eten? De laatste tijd hoor je niet alleen meer sporters praten over voldoende eiwitten, maar ook mensen zoals jij en ik krijgen er steeds meer mee te maken.
Lees verder…

In mijn vorige post vertelde ik over 𝒎𝒊𝒏𝒅𝒇𝒖𝒍 𝒆𝒕𝒆𝒏. In deze post ga ik wat meer vertellen over 𝒎𝒊𝒏𝒅𝒇𝒖𝒍𝒏𝒆𝒔𝒔 en 𝒎𝒊𝒏𝒅𝒇𝒖𝒍 𝒍𝒆𝒗𝒆𝒏. Want, wat houdt het nou eigenlijk in? Wat heeft het voor positief effect op ons leve? En, hoe pas je het toe?
Lees verder…

We eten als we op de bank zitten en TV kijken. We eten terwijl we apps versturen en scrollen op onze telefoons. We eten gehaast een broodje voordat we aan het werk gaan. Kortom, we eten 𝒎𝒊𝒏𝒅𝒍𝒆𝒔𝒔 in plaats van 𝒎𝒊𝒏𝒅𝒇𝒖𝒍.
Lees verder…

Als je bekend bent met afvallen, ben je ook bekend met honger. Soms kan je maag wel de hele dag knorren. Maar om die kilo’s te verliezen moet je afzien. Maar is dit eigenlijk wel zo? Of is afvallen zonder honger ook mogelijk? 
Lees verder…

Het is moeilijk om niet een koekje te pakken als er een trommel op tafel staat. En je kan die paar extra snoepjes uit de zak niet laten liggen. Waardoor komt dat eigenlijk? Kunnen we ons gedrag veranderen zodat we 𝒎𝒊𝒏𝒅𝒆𝒓 𝒔𝒏𝒐𝒆𝒑𝒆𝒏? 
Lees verder…

Menu